Ärsyke on tekijä, joka aiheuttaa reaktion.
Toivon, että Ärsyke aiheuttaisi sanakirjamääritelmänsä mukaisesti lukijalleen reaktioita. Pieniä hymyjä, naurua, ahaa-elämyksiä, oppimisen kokemuksia, me-henkeä ja stimuslaisen identiteetin vahvistumista. Toivon, että Ärsykkeestä tulisi tiedonkulun väylä psykologian laitoksen henkilökunnan ja meidän opiskelijoiden välille. Toivon, että opiskelijana saisit tietoa opiskelusta, ainejärjestösi toiminnasta, ajankohtaisista kysymyksistä ja vapaa-ajasta selailemalla tätä sivustoa. Toivon, että lukijana ottaisit Ärsykkeen omaksesi ja antaisit rohkeasti palautetta sen aiheuttamista reaktioista - niin myönteisistä kuin kielteisistäkin. Otamme enemmän kuin mielellämme vastaan kritiikkiä, kehitys- ja juttuehdotuksia (sekä jonkun, joka osaa koodata).
Mitkä niitä reaktioita aiheuttavia tekijöitä tässä numerossa sitten ovat? Vielä lapsenkengissään olevan Ärsykkeen ensimmäisessä numerossa mm. tutustutaan Stimuluksen hallitukseen, muistellaan kevään tapahtumia, kuullaan kuulumisia Prahasta, selvitetään kesän tärkeintä varustetta, avaudutaan mieltä ärsyttävistä asioista, vietetään kesää Jyväskylässä, selvitään hengissä pääsykokeista, ennustetaan tähdistä ja paljon, paljon muuta.
Ensimmäisen Ärsykkeen syntymä oli pitkä ja paikoittain tuskallinenkin prosessi, ja haluankin päätoimittajan ominaisuudessa kiittää kaikkia Ärsykkeen tekoon osallistuneita. Erityisen suuren ja lämpimän halauksen haluan osoittaa Sanna Kinnuselle, joka on tehnyt suuren työn niin kirjoittamisen kuin allekirjoittaneen mielenterveydenkin tukemisen parissa.
Ennen kaikkea toivon Sinulle viihtyisiä hetkiä Ärsykkeen parissa sekä oikein nautinnollista ja ihanaa kesää. Nautitaan kesästä, kerätään kokemuksia ja opitaan elämästä - ja palataan sitten syksyllä tuhansia kokemuksia rikkaampana Ärsykkeen pariin!
Jonna-Riikka Tikkala, päätoimittaja